Meerdere keren per jaar organiseren verschillende kanoverenigingen in Nederland avondmarathons. Dit zijn sportieve evenementen waarbij de deelnemers strijden om de eerste plaats. Er kan gestart worden in alle kanotypes. De afstand van de wedstrijden ligt tussen de 9 en 12 kilometer. Vaak is er ook een parcours voor de jeugd. Alle deelnemers starten gezamenlijk. De wedstrijden zijn gratis. Het staat iedereen vrij om deel te nemen. Er staat niks op het spel, dus het is een goede gelegenheid om wedstrijdervaring op te doen. Bovendien profiteer je meteen van een flinke dosis gezelligheid en sportiviteit.

VIRTUELE WINTER TIME TRIALS 2021-2022

Nieuw deze winter zijn de Virtuele Winter Time Trials. Op 28 november, 23 januari en 20 maart varen we 5 km. Met een Time Trial kun je ook tijdens de winter je progressie blijven meten. Wil je mee doen, stuur dan uiterlijk om 18:00 uur van de aangegeven dag je gevaren tijd door via dit formulier. De uitslagen vind je hier.

AGENDA AVONDMARATHONS 2021

Het motto van 2021 is ‘virtueel als het moet, op locatie als het kan!’ Dat betekent dat we dit jaar een mix van virtuele en reguliere avondmarathons op de kalender hebben staan.

Virtuele avondmarathons worden niet door een vereniging georganiseerd. Er kan gekozen worden voor 5 of 10 kilometer, deelnemers kunnen zelf de route bepalen. De gevaren tijden worden doorgegeven door de vaarders zelf. Dat kan dit jaar alleen via dit formulier. Tijden doorgeven kan tot 21:00 uur van de aangegeven datum in de avondmarathonkalender. Uitslagen die later worden ingestuurd worden niet opgenomen. Uitslagen worden gepubliceerd op de facebookpagina en zijn ook hier te vinden.

Reguliere avondmarathons worden georganiseerd door verenigingen. Deze wedstrijden gaan alleen door als dit kan binnen de dan geldende coronamaatregelen en de regels van de organiserende vereniging.

Poster avondmarathons 2021(3)

AGENDA AVONDMARATHONS 2020

In verband met de huidige situatie rondom COVID-19 (Corona) worden momenteel alleen Virtuele AvondMarathons gevaren. Meer informatie is te vinden op de facebook pagina van de Avondmarathon (ook toegankelijk zonder facebook account). Zie de link onderaan deze pagina. De reguliere avondmarathons vervallen tot nader bericht.

AGENDA AVONDMARATHONS 2019

Datum Vereniging Contactpersoon Start
17 april KV Frisia Nivard van Wijk 19:30
8 mei KV Kanowaard Léon Beers 20:00
15 mei Skonenvaarder Chris Hellendoorn 20:00
22 mei ALSKV Levitas Vwwcie 20:00
12 juni LKV Rijnland Berend Timmer 20:00
19 juni KV Keistad Jan-Willem den Hartog 20:00
26 juni RCC Koen van Ginkel 20:00
3 juli Natsec Macha de Dreu 20:00
10 juli ZP Sandy Dekker 20:00
11 sept KV Viking Pier Siersma 19:30

Doorgeven van een marathon kan via:  avondmarathons@levitas.nl

Aansprakelijkheid
De avondmarathon is een privé-initiatief van de deelnemers. Deelname is geheel op eigen risico.

Facebook
Extra informatie over de marathons is te vinden op:  Facebook
Voor meer informatie kun je mailen naar:  avondmarathons@levitas.nl